Forskere fra Aarhus Universitetshospital har udviklet ny testmetode, der kan bruges til at skelne mellem aggressiv og godartet prostatakræft. Testen kan forhindre unødvendige operationer hos op til ni ud ti mænd med godartede former for prostatakræft, som man kan leve med i resten af sit liv uden væsentlige symptomer. I dag findes der ingen sikre metoder til at skelne mellem aggressiv prostatakræft, som kræver hurtig behandling, og godartede former for prostatakræft, og mange mænd opereres derfor for prostatakræft, selv om...

Klar til nye behandlingsprincipper for prostatakræft Opdaterede data bekræfter, at kombinationen af kemoterapi og hormonbehandling kan forlænge levetiden for patienter med prostatakræft. Resultaterne står til at ændre standardbehandlingen.
Skriv en kommentar
Midtjylland fjerner kontroversiel aldersgrænse for MR-diagnostik af mistænkt prostatakræft En politisk ømtålelig aldersbegrænsning på maksimalt 65 år for at få adgang til MR-scanning forud for biopsi ved mistænkt prostatacancer er nu fjernet i Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar
Gruppe bag manifest vil sikre bedre behandling for unge mænd med prostatakræft – lægefaglig formand er skeptisk En minidokumentar om unge mænd med prostatakræft har givet anledning til en række forslag til, hvordan behandlingen kan forbedres. Patientorganisation nikker genkendende til punkterne, mens formand for lægefagligt selskab både kan genkende dele, men samtidig er uenig i en række punkter.
1 kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarerLokal radioterapi forbedrer overlevelsen blandt patienter med prostatakræft Radioterapi til behandling af kræft i prostata forbedrer overlevelsen for mænd med nydiagnosticeret, metastaserende prostatakræft, viser nyt studie.
Skriv en kommentar
Boostet immunforsvar før operation skal reducere tilbagefald Patienters eget immunforsvar kan få en afgørende rolle i behandlingen af kræft, siger kirurger og onkologer fra Sjællands Universitetshospital. En ny tilgang til hele kræftbehandlingen har som mål at reducere risikoen for, at patienter får tilbagefald efter operation. Det kræver en gentænkning af hele det perioperative forløb.
Skriv en kommentar
Strøm slår huller i kræftcellen Elektrokemoterapi og calciumelektroporation har givet lovende resultater i flere forsøg, og elektrokemoterapi er standardbehandling ved metastaser i huden. Planen er at udvide den til så mange kræftformer som muligt, lyder det fra professor Julie Gehl, der har været med helt fra begyndelsen.
Skriv en kommentarKræftdødeligheden i Grønland er langt højere end i resten af Norden Grønlænderne bliver nu ramt af kræft lige så ofte som i de andre nordiske lande. Men risikoen for at dø af sygdommen er langt større.
Skriv en kommentar