Nivolumab i første linje til patienter med Hodgkins lymfom reducerer risikoen for sygdomsprogression og død sammenlignet med behandling med brentuximab. Vores mål med dette studie har været at harmonisere behandlingen af Hodgkins lymfom på tværs af alle aldersgrupper, hvilket i sandhed har været et unikt udfald Læge Francisco Herrera fra City of Hope i Duarte, Californien Det var konklusionen på et af de store studier, der er blevet præsenteret på årets kongres for American Society of Clinical Oncology (ASCO). Immuncheckpointhæmmeren...

Nyt studie skal udfordre standardbehandling ved tilbagefald til ovariekræft Forskere har på ASCO fremlagt designet til et studie, som skal udfordre den måde, hvorpå man behandler kvinder med tilbagefald til ovariekræft i dag. Det er et meget innovativt studie, siger forsker.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentarASCO: Lovende resultater fra for patienter med ovariekræft, livmoderhalskræft og lungekræft Mirvetuximab soravtansine viser lovende takter som behandling til kvinder med ovariekræft, og så ser skånsom fjernelse af livmoderen i form af simpel hysterektomi ud til at være en sikker behandlingsmulighed til kvinder med tidlig lavrisiko livmoderhalskræft. Samtidig er der godt nyt ved ikke-småcellet lungekræft i Keytruda-studie.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Ingen gavn af kemoterapi før operation ved tarmkræft Stort skandinavisk studie viser, at der ingen gevinst er ved at give kemoterapi før kirurgi ved lokalavanceret tarmkræft. Det gør heller ingen skade, og det er en god nyhed, fordi det giver både læger og patienter flere muligheder for at planlægge behandlingen, siger forsker.
Skriv en kommentar
PACTO-studiet: Ingen gavn af tillæg til standardbehandling ved kræft i bugspytkirtlen Læger og forskere havde håbet på, at tillæg af tocilizumab til standardbehandling til patienter med kræft i bugspytkirtlen kunne forbedre overlevelsen. Selvom der er indikationer på en gavnlig effekt, batter det ikke, viser ny forskning, som dansk overlæge har præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentar
Tarmkræft: Cirkulerende tumorDNA siger ikke noget om risiko for lymfeknudespredning Cirkulerende tumorDNA er en dårlig markør for spredning af tarmkræft til lymfeknuderne, viser ny dansk forskning. Til gengæld ser cirkulerende tumorDNA ud til at være en god prognostisk markør for, hvordan det kommer til at gå for patienterne.
Skriv en kommentarFjernmonitorering øger ikke overlevelsen blandt danske kræftpatienter Danske patienter opnår ikke en øget overlevelse efter behandling for lungekræft, hvis de bliver fjern-monitoreret, så læger kan gribe hurtigt ind over for behandlingsbivirkninger eller ved tilbagefald. Det skyldes nok, at vi i forvejen har en meget høj standardbehandling, siger forsker.
Skriv en kommentar