TeleCare Nord

Telemedicin kan give tryghed og store besparelser Nordjysk forsøg med telemedicin viser, at sundhedsvæsenet kan spare 40.000 kr. om året pr. hjertepatient. Frem for helbredsmæssige gevinster ved telemedicin bør sundhedsvæsenet fokusere på besparelser og øget tryghed hos borgerne, mener sundhedsøkonom Lars Ehlers.

En hjertepatient koster ifølge forskningsprojektet TeleCare Nord årligt sundhedsvæsenet 130.000 kr. det første år efter sygdommens opståen. Men der kan barberes 40.000 kr. per patient af, hvis der udleveres et såkaldt telekit, der indeholder en blodtryksmåler, en badevægt og en ipad eller en anden tablet. På landsplan svarer det årligt til en besparelse på 350 mio. kroner. Det er konklusionen for forskningsprojektet i Nordjylland, der har haft deltagelse af 300 borgere. Resultaterne viser dog endnu en gang, at telemedicinske løsninger ikke...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind