Svenske læger frygter ringere arbejdsmiljø når patientjournaler kommer på nettet Kan vi skrive faglig jargon? Skal vi berolige ængstelige patienter? Svenske læger er bange for, at patienternes mulighed for at se deres egne journaler på nettet kan medføre en forringelse af personalets arbejdsmiljø.

Der er derfor netop bevilget tre mio. kr. til et projekt, hvor to forskere skal kortlægge, hvordan journaler på nettet og andre e-sundhedstjenester påvirker sundhedspersonalets arbejdsmiljø, og hvad der kan gøres for, at en negativ påvirkning bliver så lille som mulig. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø tirsdag. Specielt er lægerne betænkelige ved konsekvenserne for deres arbejdsmiljø, oplyser de to forskere, virksomhedsøkonom Gudbjörg Erlingsdottir fra Lunds Tekniska Högskolan og it forsker Åsa Cajander fra Uppsalas Universitet. Frygten er kommet for en dag...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind