Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner
Foto: Joachim Rode

Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.

Inhaleret binyrebarkhormon eller binyrebarkhormon i tabletform er to af de mest benyttede præparater til behandling sygdomsforværringer ved svær KOL og meget svær KOL. Behandlingen gør, at patienterne kommer sig hurtigere efter forværringen. Men måske skal man alligevel holde tilbage med behandlingen med binyrebarkhormon der, hvor det er muligt. I hvert fald viser ny dansk forskning, at risikoen for potentielt set fatale lungeinfektioner med bakterien Pseudomonas stiger voldsomt, jo mere binyrebarkhormon en patient behandles med. I dette studie kan vi vise,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind