Sundhedsstyrelsen har revideret pakkeforløbet for myelomatose og suppleret med materiale henvendt til almen praksis samt patienter og pårørende. Pakkeforløbet er blevet opdateret med ny viden og lagt sammen med opfølgningsprogrammet for myelomatose, der tidligere var en selvstændig publikation. Der er nu større fokus på rehabilitering, palliation og senfølger, så pakkeforløbet nu har fokus på hele patientforløbet både før, under og efter behandling. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Nye behandlingsformer Myelomatose er en kræftform, hvor man har ukontrolleret vækst af...

Danmark har med ny database åbnet op for verdensklasseforskning i lymfoide kræftformer En omfattende database med let adgang har gjort Danmark til et foregangsland, når det kommer til at forske i lymfoide kræftformer. Vi kan komme i gang med vores forskning hurtigere, og vi har adgang til et meget dybere datasæt, der tillader epidemiologisk-, molekylær- og AI-forskning på et meget højt niveau, fortæller en af forskerne bag databasen.
Skriv en kommentar
VIDEO: Daratumumab halverer risikoen for progression ved smoldering myelomatose Professor Meletios Dimopoulos fra National and Kapodistrian University of Athens School of Medicine fortæller om nye interessante resultater med behandling af patienter med højrisiko smoldering myelomatose med daratumumab.
Skriv en kommentar
Første myelomatose-patient behandlet med CAR-T i Danmark Onsdag 25. oktober har læger på Odense Universitetshospital behandlet den første danske patient med myelomatose med CAR-T-celleterapien ciltacel (Carvykti). Både Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har fået akkreditering til i forsøgsøjemed at behandle patienter med myelomatose med denne potentielt set revolutionerende behandling.
Skriv en kommentar
Myelomatose: Lovende takter for muligt alternativ til vedligeholdelsesbehandling Nyt dansk studie peger på, at lenalidomid måske kan være truet på tronen som den foretrukne vedligeholdelsesbehandling til patienter med myelomatose. Ixazomib, der allerede er godkendt til behandling af aktiv myelomatose, er i studier vist effektiv som vedligeholdelsesbehandling, og nu tyder nye resultater på, at det måske også kan virke styrkende på knoglerne. Det er lovende første takter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Store forventninger til de kommende års behandlinger mod myelomatose Klinisk professor Niels Abildgaard er særdeles positiv på patienternes vegne, når det kommer til de behandlinger mod myelomatose, som formentlig kommer ind på markedet inden for de kommende år.
Skriv en kommentar
Stor kortlægning: Kan få betydning for screening efter forstadier til myelomatose i hele verden Forskere fra Island har lavet en enorm undersøgelse af tilstedeværelsen af forstadier til myelomatose i hele den islandske befolkning over 40 år. Resultatet af studiet kan få betydning for screening efter forstadier til myelomatose i hele verden, samt hvordan man skal gå til behandling af forstadier til den hæmatologiske kræftsygdom, siger en af forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
Ung forsker fra AU modtager bevilling til forskningsprojekt om knoglemarvskræft Postdoc Marta Diaz del Castillo fra Aarhus Universitetshospital modtager 1 mio. kr. fra NEYE Fonden til et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan man kan bremse udviklingen af knoglemarvskræft.
Skriv en kommentarNy CAR-T-celleterapi viser lovende takter til patienter med myelomatose CAR-T-celleterapier bliver ved med at revolutionere behandlingen af blodkræft, og nu viser data med et nyudviklet lægemiddel særdeles gode resultater, især for patienter med myelomatose.
Skriv en kommentarTidlig stamcelletransplantation giver længere progressionsfri overlevelse ved myelomatose Data fra DETERMINATION-studiet præsenteret på ASCO viser, at autolog stamcelletransplantation tidligt i sygdomsforløbet forbedrede den progressionsfrie overlevelse hos nydiagnosticerede patienter med myelomatose.
Skriv en kommentar
Manglende retningslinjer kan føre til uens hjemmebehandling Kortlægning af hjemmebehandlinger og digitale løsninger tilbudt på de onkologiske og hæmatologiske afdelinger i Danmark viser regionale forskelle, og behov for bedre registrering og opfølgning af patienter i hjemmebehandling.
Skriv en kommentar
Sund kost forbedrer blodets helbred og beskytter mod en lang række sygdomme Flere studier, der er blevet præsenteret på den årlige kongres for American Society of Hematology, peger på, at kosten har stor betydning for effekten af behandlingen af forskellige former for blodsygdomme. Et studie viser blandt andet, at GLP-1-receptoragonister beskytter mod blodpropper, mens fiberrig kost i to andre studier forhindrede problemer i forbindelse med stamcelleterapi og sygdomsfremskridt ved knoglemarvskræft.
Skriv en kommentar