Sund mad mindsker risikoen for bugspytkirtelkræft Risikoen for at få bugspytkirtelkræft er 15 pct. lavere, hvis man følger kostråd.

Folk, der spiser massevis af grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mælkeprodukter, fisk og skaldyr, har mindre risiko for at få bugspytkirtelkræft. Det viser et nyt amerikansk studie, der netop er offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute. Flere end 500.000 amerikanske mænd og kvinder har deltaget i undersøgelsen, der kiggede på, i hvor høj grad deltagerne fulgte de officielle amerikanske kostråd.  Konklusionen var tydelig: Blandt dem, der fulgte kostrådene tættest, var risikoen for at få bugspytkirtelkræft 15 pct. lavere end hos...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind