Efter at sundhedsminister Astrid Krag (SF) i januar bankede i bordet og krævede tættere kontrol af ventetiderne til både kræft- og hjertepakkerne, er Sundhedsstyrelsen og SSI nu klar med systemet. Det er især ventetiderne i selve pakkeforløbene, der har været svære at overvåge, men ifølge Søren Brostrøm, enhedschef i Sundhedsstyrelsen, ligger der nu en ny national monitoreringsmodel klar til at blive rullet for i første omgang kræftområdet. »Vi får nu et nationalt og robust moniteringssystem, så vi kan følge forløbstiderne...
Ny aftale baner vej for mere specialiseret behandling i Region Sjælland Sundhedsstyrelsen og Region Sjælland er klar med en aftale om fortsat udbygning af specialiserede sygehusfunktioner i Region Sjælland.
Skriv en kommentar
Sådan skal kræftpakkerne overvåges Sundhedsstyrelsen intensiverer fra 1. juli overvågningen af kræftpakkerne ved blandt andet at fordoble antallet af målepunkter, hvor læger skal indberette ventetid.
Skriv en kommentarSundhedsministeriet: Her skal der fyres Sundhedsministeriet sætter nu tal på, hvor det vil nedlægge 140 stillinger.
Skriv en kommentar
Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen genoptager overvågningen af hjerteområdet Sundhedsstyrelsen har efter to års fravær genoptaget hjerteovervågningen. De første tal viser, at hjerteområdet har klaret sig godt igennem en tid påvirket af corona.
Skriv en kommentarAAA: Sundhedsstyrelsen anbefaler national screening for Hjerte-karsygdom Mænd skal tilbydes en screening for udposning på hovedpulsåren, når de fylder 65 år. Det mener Sundhedsstyrelsen, der vurderer, at en national screening på området kan halvere dødeligheden og redde 100-200 liv om året.
Skriv en kommentar
Den nye direktør skal være klar over den iboende konflikt med Sundhedsstyrelsen Når Lars Bo Nielsen til august overtager posten som direktør for Lægemiddelstyrelsen, venter der magtkampe med Sundhedsstyrelsen, stor politisk bevågenhed og en dagligdag, hvor der skal tjenes penge, forudser Steffen Thirstrup, tidligere chef i Lægemiddelstyrelsen. Men først og fremmest handler det om, at den nye direktør skal forstå samspillet mellem styrelsen og industrien.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen er et regnestykke uden facit Aktiviteten på vitale områder som diagnostik og behandling af kræft- og hjertekarsygdomme er på vej tilbage mod det normale efter COVID-19 nedlukningen af det danske sundhedsvæsen. Men hvad bliver de langsigtede konsekvenser?
Skriv en kommentar
Trods massiv efterspørgsel på influenzavacciner: SSI fastholder 75 pct.’s målsætning Både Statens Serum Institut, Danske Lægers Vaccinations Service og Danmarks Apotekerforening melder om stor interesse fra danskerne for at lade sig vaccinere mod influenza. Målet er stadig at vaccinere 75 pct. af risikogruppen og 75 pct. af sundhedspersonalet.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke skærpet retningslinjerne for lungekræftpakkeforløb Sundhedsstyrelsen afviser, at retningslinjerne for, hvornår patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft skal henvises til et kræftpakkeforløb, er blevet skærpet. »Når vi siger, at mistanke om kræft ikke kan gradbøjes, er det i forhold til patientrettigheder,« siger Lotte Klitfod, overlæge og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar