SSI får 68 mio. kr. af Bill & Melinda Gates Foundation til at udvikle ny tuberkulosevaccine Statens Serum Institut har sat gang i et ambitiøst klinisk udviklingsprogram, der skal udvikle en ny tuberkulosevaccine til gavn for millioner af mennesker. Udviklingsprogrammet er blevet muligt, fordi den amerikanske Bill & Melinda Gates Foundation har støttet projektet med 68 mio. kr.

Mandag i denne uge satte et hold tuberkulosevaccineforskere fra Statens Serum Institut kurs mod Johannesburg i Sydafrika. Med i kufferten havde de taget en større millionbevilling fra Bill & Melinda Gates Foundation. I Sydafrika skal forskerne mødes med deres sydafrikanske samarbejdspartnere for at planlægge de første kliniske forsøg af en ny tuberkulosevaccine. Det fortæller Rasmus Skaarup Mortensen, der er leder af tuberkulosevaccineforskningen på SSI, i en pressemeddelelse: »Bevillingen fra Bill & Melinda Gates Fonden er givet til et større konsortium...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind