Overlæge Michael Schmidt, Psykiatrien Region Sjælland, har i en kronik i Ugeskrift for Læger kritiseret Styrelsen for Patientsikkerhed, der satte ham under skærpet tilsyn. Jeg er også kritisk over for Styrelsen og skrev derfor under på Kristian Rørbæk Madsens mistillidsvotum. Men da jeg var færdig med kronikken, gik det op for mig, hvad Michael Schmidts sag drejede sig om, men som han ikke nævner med et eneste ord. Efter skandalen i Glostrup, hvor psykiater Lars Søndergaard blev sat fra bestillingen,...

Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så? DEBAT: Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar
Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant Det haster med at realisere Sundhedsstyrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.
3 kommentarerDet er i høj grad en politisk beslutning, hvor meget tvang der anvendes i Danmark Hovedparten af tvangen i psykiatrien kan skyldes manglende ressourcer. Derfor er det frustrerende gentagne gange at høre politikere gøre anvendelsen af tvang til et fagligt og uddannelsesmæssigt problem, som psykiatrien selv skal løse, skriver overlæge Simon Hjerrild.
Skriv en kommentarPsykiatrien er et valgtema til det kommende regionsvalg Alle partierne vil det bedste for psykiatrien, så det, der adskiller os, er, hvilken rækkefølge vi vil prioritere det i, skriver Jacob Rosenberg, overlæge og medlem af regionsrådet i hovedstaden for de konservative.
1 kommentar
Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentar
SIND: Tiårsplan for psykiatrien – hvordan sikrer vi, at vi også når målene? Lige nu arbejdes der intenst på at udforme en tiårsplan for psykiatrien. Men hvordan sikrer vi os, at planen også bliver til noget, når den er udarbejdet. Formand for landsforeningen SIND kommer her med et bud inspireret af bl.a. FNs Verdensmål.
Skriv en kommentar
Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå DEBAT: Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
Skriv en kommentar
Hvor mange oplever abstinenser efter antidepressiv medicin? Nyt studie viser vej – eller gør det? Når jeg indleder kronikken her med, at ’forskerne i resultatafsnittet konkluderede…’, er det altså fordi, at hele pointen er, at resultatafsnit og metodeafsnit fortæller to helt forskellige historier. Undersøgelsen skal minde os om vigtigheden af at læse forskningsartikler – læse dem – før man ukritisk videreformidler resultaterne ud til verden og praksis med et ’forskning viser’, skriver cand.psych., ph.d. Anders Sørensen.
Skriv en kommentar
Hvorfor ikke bare afskaffe psykiatriloven, Sophie Løhde? DEBAT: Gør nedbringelsen af tvang i psykiatrien til en vindersag. Afskaf muligheden for tvang i psykiatrien eller giv psykiatrien de nødvendige ressourcer, så lovens intention og ord kan overholdes, skriver Gitte Ahle.
1 kommentar
Skuffende finanslovsaftale sætter 10-årsplanen for psykiatrien på pause Fire år er gået, og vi har stadig ikke fået en tydelig sammenhængende 10-årsplan for psykiatrien! Den seneste finanslov vidner desværre også om en anden reel politisk prioritering af psykiatrien. Hvornår mon regeringen har tænkt sig at indfri løftet om en velfinansieret 10-årsplan?, skriver Mikkel Rasmussen, næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab og tidligere ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Hvad OPUS kan lære af FACT Behandlingsparadigmet i psykiatrien er skiftet fra et fokus på klinisk recovery til personlig recovery, siden OPUS-modellen blev udviklet i 1990’erne. Derfor er det bekymrende, at bestyrelsen i Dansk Psykiatrisk Selskab retter hård kritik mod den ambulante FACT-model, der netop har fokus på patientens behov for at komme sig og fungere i civilsamfundet, skriver Casper Westergaard, overlæge, Region Hovedstadens Psykiatri.
1 kommentar