»Jeg vil ikke konkludere på, om jeg skulle have gjort noget andet på det tidspunkt. Det var det, vi valgte, men var det så den rigtige strategi? Det kan man kritisere os for i dag, fair nok, men dengang, som nu, sagde jeg, at sexisme er uacceptabelt, og at vi både kunne og ville løfte de sager, der måtte være,« siger Camilla Rathcke om kritikken af hendes håndtering af sexisme som daværende formand for Yngre Læger.

Sexisme: Kritik af Yngre Lægers tidlige håndtering Da #MeToo-debatten første gang ramte den danske lægeverden i 2017-18, døde den hurtigt ud igen. Både græsrodsbevægelsen Uden Tavshedspligt og en af de første læger til at stå frem med sin historie kritiserer Yngre Lægers håndtering dengang. Daværende formand Camilla Rathcke føler sig fejltolket.

I december 2017 skrev reservelæge og ph.d.studerende Julie Mackenhauer, et opråb om, at kulturen i det danske sundhedsvæsen kan være rådden, og at en debat var nødvendig. Opråbet kom i kølvandet på den globale #MeToo-bevægelse, men på trods af Mackenhauers budskab og at græsrodsbevægelsen Uden Tavshedspligt på kort tid indsamlede 60 vidnesbyrd fra danske læger, døde debatten næsten før den kom i gang.  Det skyldtes blandt andet Yngre Lægers udmeldinger i forbindelse med sagen, oplevede Julie Mackenhauer, der bliver bakket...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement