
ESMO 2017

Nyt middel tredobler progressionsfri overlevelse for patienter med lungekræft Kræftlægemidlet durvalumab forbedrer den progressionsfrie overlevelse for patienter med lokal, fremskreden fase 3 lungekræft, der ikke kan fjernes ved en operation.
Immunterapi virker for nogle patienter med lungehindekræft Kombinationsimmunterapi som anden- og tredjebehandling mod lungehindekræft forlænger overlevelsen for patienter til mindst 15 måneder, viser nyt studie.
Her er den bedste andenbehandling af blærekræft Nyt studie bekræfter, at patienter med blærekræft lever signifikant længere, hvis de bliver behandlet med checkpoint-hæmmeren pembrolizumab efter førstebehandling med kemoterapi.

Stråler og kemoterapi bedst til lokalt fremskreden livmoderhalskræft Resultater af et indisk studie bekræfter, at bl.a. de nordiske lande har valgt rigtigt ved at prioritere strålebehandling og samtidig kemoterapi frem for kemoterapi og operation til patienter med lokalt fremskreden cervixcancer, mener overlæge Mansoor Mirza, Rigshospitalet.

Nyt middel kan blive førstevalg til EGFR-muteret lungekræft Lægemidlet osimertinib forlænger den progressionsfrie overlevelse i patienter med EGFR-muteret lungekræft med 54 pct., viser nyt studie.
Patienter har svært ved at forstå kliniske studier Problemer med at forstå de begreber, som bruges i forbindelse med kliniske studier, kan være en medvirkende årsag til de globale problemer med at rekruttere deltagere til kliniske cancerstudier, antyder et nationalt irsk studie præsenteret på ESMO.
200.000 patienter udelukket fra at få kræftmedicin Markedsføringstilladelser og forskelle i refusionsordninger påvirker patienters adgang til kræftbehanding. I EU og Canada er flere end 200.000 kræftpatienter helt eller delvis hindret fra at få adgang til kræftmedicin, viser undersøgelse fremlagt på ESMO.
Kombination forlænger livet for patienter med blærekræft Ramucirumab og docetaxel i en kombinationsbehandling forlænger den progressionsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Resultatet er ikke signifikant nok, mener forsker.
