SDDC igangsætter storstilet genetisk kortlægning af personer med mistænkt type 2-diabetes Forskere fra Steno Diabetes Center Copenhagen er gået i gang med at indsamle de første blodprøver fra personer med mistænkt type 2-diabetes. Blodprøverne skal være med til at kortlægge, hvor mange med en diagnose med type 2-diabetes der egentlig har en helt anden diabetesvariant, som slet ikke kan behandles.

I disse dage bliver der taget blodprøver på de første af i alt 5.500 personer med type 2-diabetes, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Copenhagen. Blodprøverne er første led i en stor genetisk kortlægning, hvor forskere vil finde ud af, hvor mange med en diagnose med type 2-diabetes der egentlig har en anden diabetesvariant, som slet ikke kan behandles. Det vil sige, at de personer slet ikke skal have medicin, fordi deres blodsukkerniveau helt naturligt ligger højere end hos andre,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind