I disse dage bliver der taget blodprøver på de første af i alt 5.500 personer med type 2-diabetes, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Copenhagen. Blodprøverne er første led i en stor genetisk kortlægning, hvor forskere vil finde ud af, hvor mange med en diagnose med type 2-diabetes der egentlig har en anden diabetesvariant, som slet ikke kan behandles. Det vil sige, at de personer slet ikke skal have medicin, fordi deres blodsukkerniveau helt naturligt ligger højere end hos andre,...

Lægemidler til behandling af type 2-diabetes påvirker effekten af blodfortynder Behandling med et blodsukkersænkende lægemiddel for type 2-diabetes kan nedsætte effekten af blodfortyndere, viser dansk studie. Men forskellige lægemidler har ikke samme negative effekt, og det er relevant at undersøge, siger forsker.
Skriv en kommentar
Flere og flere danskere med type 2-diabetes holder fast i behandlingen Forskere har gennemgået frafaldet fra behandling med GLP-1-receptoragonister og SGLT-2-hæmmere blandt danskere med type 2-diabetes. Undersøgelsen viser, at inden for fem år falder omkring 50 pct. fra behandlingen, men at der siden 2015 er sket et stort fald i de frafaldne.
1 kommentarTresiba er bedst til personer med type 1-diabetes og høj risiko for natlig hypoglykæmi Dansk studie viser, at også hos personer med høj risiko for insulinchok om natten er Tresiba bedre end Lantus til at reducere forekomsten af natlig hypoglykæmi.
Skriv en kommentar
Tarmhormoner giver håb for behandling af knogleskørhed hos personer med diabetes Personer med type 1- eller type 2-diabetes har øget risiko for knoglefrakturer, men det kan nye diabeteslægemidler målrettet tarmhormonerne måske lave om på.
Skriv en kommentar
Stor dansk kortlægning: Markante skift i medicinsk diabetesbehandling siden 2005 Forskere har kortlagt, hvordan forbruget af medicin til personer med type 2-diabetes har ændret sig fra 2005 og frem til i dag. Der er sket sindssygt meget, og det har helt ændret på den måde, som praktiserende læger og hospitaler skal gå til opgaven med at behandle personer med type 2-diabetes, siger forskere.
Skriv en kommentar
SDCC udvikler teknologi til at samkøre diabetesteknologier Steno Diabetes Center Copenhagen har igangsat et projekt, der skal gøre en ende på besværlighederne med flere forskellige systemer til de forskellige blodsukkermålingsapparater og insulinpumper.
Skriv en kommentarAlle under ét tag Efter flytningen til Herlev modtager Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) nu både børn, unge og voksne med diabetes. Det giver muligheder og udfordringer for såvel patienter som ansatte.
Skriv en kommentar
Stenos nye hus Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) har netop indviet sit splinternye domicil i Herlev lidt vest for København. Stedet ligger lunt i adskillige trends, både hvad angår form og indhold.
Skriv en kommentar
Motion er medicin mod arktisk variant af diabetes En variant af diabetes blandt inuitter i Grønland og Arktis kan ikke behandles med insulin. Til gengæld kan motion være den rette behandling, viser dansk forskning.
Skriv en kommentar
Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
1 kommentar
Øjnene sladrer om skader på centralnervesystemet hos personer med diabetes Nyt dansk studie viser, at øjenundersøgelser med OCT-skanning hos personer med diabetes kan bruges som indikator for systemiske nerveskader med betydning for blandt andet hjertet og hjernen. Måske kan dette mål anvendes til at lave bedre individuel rådgivning og forebyggende behandling til personer med diabetes, siger forsker.
Skriv en kommentar