Den årlige kongres for American Society of Hematology (ASH) er godt undervejs, og blandt de første interessante resultater på kongressen er et, hvor forskere i op til 60 mdr. har fulgt patienter med seglcelleanæmi i behandling med lovotibeglogene autotemcel (lovo-cel). Seglcelleanæmi skyldes en genetisk fejl, der resulterer i produktionen af dysfunktionelt hæmoglobin. Ved behandling med lovo-cel-terapi udtages stamceller fra patientens knoglemarv, og en viral vektor indsætter et gen i cellerne, så de igen kan producere funktionelt hæmoglobin. Mange mennesker vil...
Topstudier på ASH 2023: Darzalex og venetoclax imponerer igen Nogle af de forskningsresultater, der blev fremlagt på sidste dag af årets store hæmatologiske kongres i USA, viste, at darzalex måske skal have en plads i første linje ved behandling af myelomatose, og at venetoclax plus ibrutinib kan gøre noget godt for patienter med tilbagefald ved mantlecellelymfom.
Skriv en kommentar
Dansk forskning viste sig flot frem på årets store hæmatologiske kongres På årets store kongres for American Society of Hematology blev der fremlagt data fra flere store danske studier. Med resultaterne er vi ikke kun blevet klogere på en række hæmatologiske sygdomme, men også hvordan de skal behandles.
Skriv en kommentar
Virusproteiner kan blive mål for vacciner mod kræft Det danske biotekselskab Evaxion Biotech har med deres kunstig intelligens-teknologi identificeret lovende nye kræftvaccinemål i form af virusproteiner på overfladen af kræftceller.
Skriv en kommentar
Dansk studie på ASH: Så høj er infektionsrisikoen hos personer med primær immuntrombocytopeni Ny dansk forskning præsenteret på årets ASH viser, at risikoen for infektioner hos personer med primær immuntrombocytopeni er høj. Det er noget, som både patienter og læger skal være opmærksomme på, siger forsker.
Skriv en kommentar
Genmab-middel imponerer på stor hæmatologikongres Genmabs epcoritamab til behandling af patienter med follikulært lymfom var i fokus på andendagen af ASH, og det samme var en sammenligning mellem autolog stamcelletransplantation og CAR T-terapi til patienter med storcellet B-celle lymfom efter komplet remission.
Skriv en kommentar
Ingen forskel i respons ved langtidsbehandling mellem hydroxyurea og pegyleret interferon alfa ved MPN Dansk fase 3-studie på årets ASH viser, at der ingen forskel er mellem hydroxyurea og pegyleret interferon alfa i forhold til at opnå molekylært respons og komplet klinisk-hæmatologisk respons ved langtidsbehandling af patienter med myeloproliferative neoplasier. Dog afslørede studiet også betydelige forskelle i responsmønstrene mellem behandlingsgrupperne.
Skriv en kommentar
Hypermobil subtype af Ehler-Danlos syndrom kan ligge bag blødningstendens af ukendt årsag Forskere har karakteriseret en gruppe danske patienter med blødningstendens af ukendt årsag og peger på, at denne patientgruppe for en stor dels vedkommende opfylder kriterierne for at have hypermobil subtype af Ehler-Danlos syndrom. Resultatet kan pege i retning af fremtidige behandlingsforsøg, siger forsker.
Skriv en kommentar
Sådan går det danske lymfompatienter efter behandling med bispecifikke antistoffer I Danmark er 131 patienter med B-celle lymfom behandlet med bispecifikke antistoffer i forsøgsøjemed. Nyt studie viser, hvor effektiv behandlingen er, og hvor få bivirkninger den kommer med.
Skriv en kommentar
Sådan ser fremtiden ud for patienter med tilfældigt opdaget trombocytopeni Forskere har kortlagt, hvordan det går personer, der tilfældigt får opdaget, at de har trombocytopeni, uden at de har symptomer. Spørgsmålet er, hvilke personer der har gavn af at påbegynde udredning, siger forsker.
Skriv en kommentar