Salt og røget kød øger risiko for mavekræft

Saltede eller røgede kødprodukter som pølse, bacon og røget skinke øger risikoen for at få kræft i mavesækken. Det viser en svensk metaanalyse offentliggjort i tidsskriftet Journal of the National Cancer Institute. Hidtidige studier har ikke entydigt kunne påvise, at saltet, røget kød eller kødprodukter, som er tilsat nitrit for at øge holdbarheden, er faktorer, som kunne øge risikoen for kræft i mavesækken. Nu har de svenske forskere gennemført en metaanalyse af 15 studier med ca. 4.700 personer. Analysen viser,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement