Rødt kød øger risikoen for at dø tidligt Personer, der ofte spiser rødt kød eller forarbejdede kødvarer, har en højere risiko for at dø tidligt, viser ny forskning.

I undersøgelsen fik flere end 500.000 amerikanere vurderet deres spisevaner ud fra en spørgeskemaundersøgelse, og deltagerne blev på den baggrund inddelt i fem grupper. Personer i den gruppe, som spiste omkring 160 g. rødt eller forarbejdet kød hver dag, havde en større risiko for at dø inden for 10 år, i forhold til den gruppe, der spiste mindst kød. Undersøgelsen, som er offentliggjort i Archives of Internal Medicine, viser, at den forøgede risiko ikke forsvinder, når der bliver taget højde...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement