Hjertelægemidlet Digoxin i doser på 250 mikrogram er i restordre. Det kan derfor være nødvendigt at anvende en anden styrke – Digoxin 62,5 mikrogram – i stedet for. Det kan dog medføre øget risiko for fejldosering. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse. Digoxin er et såkaldt risikolægemiddel, der dækker over gruppen af lægemidler, som ofte medfører alvorlige konsekvenser for patienterne, og styrelsen opfordrer derfor sundhedspersonale til at ekstra opmærksom på styrke og antal i håndteringen af Digoxin. Styrelsen...

Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentarForbrug af antibiotika koblet til øget hjerterisiko hos patienter med diabetes Finsk studie indikerer, at forbrug af antibiotika kan relateres til øget risiko for at udvikle koronar hjertesygdom hos personer med type 1-diabetes.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Danske læger arbejder på at gøre stamceller til lægemiddel ved hjertesygdom Forskere og læger fra Rigshospitalet kan blive pionerer inden for stamcelleforskning. De har gjort stamceller fra donores mavefedt til potentielt revolutionerende behandlinger af patienter med hjertesygdom og en lang række andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Svendborg får ny professor i kardiologi Nyudnævnt professor skal undersøge, hvilke faktorer der øger risikoen for udvikling af åreforkalkning og hjertekarsygdomme.
Skriv en kommentarOverlæge styrker hjerteforskningen på Sydvestjysk Sygehus Axel Brandes, som er kardiologisk overlæge ved Odense Universitetshospital og professor ved Syddansk Universitet, vil fremover også være tilknyttet Sydvestjysk Sygehus, hvor han skal tilbringe en del af sin forskningstid.
Skriv en kommentarBMI er bedre end gener til at vurdere risiko for diabetes Vægttab kan forebygge eller sågar kurere personer for diabetes, viser ny forskning fra hjertekongressen ESC.
Skriv en kommentar
Dårlige sociale forhold øger risiko for hjertesygdom hos patienter med diabetes Patienter med diabetes har højere risiko for at udvikle et alvorlige hjerte-kar-tilfælde, hvis de kommer fra svagere socioøkonomisk forhold, herunder lav indkomst og uddannelse, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Dansk Hjerteregister har fået hul igennem til Sundhedsplatformen At der nu er data fra alle regioner, er vigtigt nyt for Dansk Hjerteregisters årsrapport, siger formand Jens Flensted Lassen. Rapporten viser en tendens til, at iskæmisk hjertesygdom er på tilbagegang, og at patienter, der har den, lever længere med den.
Skriv en kommentar