Foto: Jonathan Hammershoi

Rehabilitering til osteoporoseramte må ikke bero på tilfældigheder Mulighederne for rehabiliterings- og uddannelsestilbud til patienter med knogleskørhed bør fordeles mere lige, så tilfældigheder og geografi ikke har betydning patientens chancer for sygdoms­mestring og dermed livskvalitet, skriver Ulla Knappe, landsformand i Osteoporoseforeningen.

På tværs af landets 98 kommuner er der i Danmark stor forskel på, hvad patienter med knogleskørhed tilbydes af ­uddannelses- og rehabiliteringsforløb. Nogle af tilbuddene kaldes for osteoporoseskoler – dem er der kun 22 af ifølge nyeste opgørelse. Skolerne er tilfældigt fordelt på landkortet, og der er svingende ­indhold i forløbene. Det er ærgerligt for den enkelte patient. Studier og vores patientkontakt i Osteoporoseforeningen tyder nemlig på, at uddannelse, rehabilitering og mestring af egen sygdom øger livskvaliteten og ­fastholdelse af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind