Fald kan forebygges i højere grad Langt flere ældre bør udredes for fald, allerede når de første symptomer viser sig, hvis man skal undgå de alvorlige konsekvenser for særligt osteoporosepatienter. Den gode nyhed er, at vi kan gøre langt mere for at forebygge fald, siger specialeansvarlig overlæge i geriatri.

Op imod en halv million danskere lider af osteoporose uden at vide det, vurderede Sundhedsstyrelsen i 2018. En stor del af dem vil først blive klar over deres diagnose, når de oplever første brud i forbindelse med et fald. »Fald er en alvorlig folkesygdom, der kan have store konsekvenser for især ældre, som risikerer hoftebrud, de aldrig kommer sig over,« siger ­Ellen Holm, der er klinisk forskningslektor og specialeansvarlig overlæge i geriatri på Medicinsk ­Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind