Regionsrådsformand: Almenmedicinere skal ikke tvinges ud i praksis
»Det er klart, at det umiddelbart lyder tillokkende, hvis man med et trylleslag kunne flytte almenmedicinere ud i praksis og dermed fjerne lægemanglen i praksis. Men sådan fungerer det jo ikke i virkeligheden af flere grunde,« siger Stephanie Lose (V), formand for Region Syddanmark og kommende formand for Danske Regioner.

Regionsrådsformand: Almenmedicinere skal ikke tvinges ud i praksis 770 læger uddannet i almen medicin arbejder ikke som praktiserende læger. Men løsningen på lægemanglen i almen praksis er ikke at afvise almenmedicinere på sygehusene, mener regionsrådsformænd.

Hvis alle de almenmedicinere, der i dag arbejder på offentlige hospitaler og psykiatriske sygehuse, i stedet arbejdede i almen praksis, ville lægemanglen i alle regioner på nær Nordjylland være afhjulpet. Det viser en ny analyse fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Her fremgår det, at 770 læger, der er uddannet i almen medicin, ikke arbejder som praktiserende læger, men i stedet for på bl.a. offentlige hospitaler, psykiatriske sygehuse og i udlandet. Men løsningen på lægemanglen i almen praksis er ikke at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind