Mange patienter med livstruende sygdomme risikerer at dø, mens de står på venteliste til specialiseret palliativ behandling, påpeger Statsrevisorerne, som i en beretning til Folketinget kritiserer regionernes indsats på området. Statsrevisorerne kommer nu med kritik af regionernes indsats på det specialiserede palliative område. »Det er utilfredsstillende, at regionerne ikke har sikret, at patienter med behov har adgang til specialiseret palliation. Det betyder desværre, at ikke alle patienter, som er uafvendeligt døende, får den bedste smertelindring. Der er behov for, at...

Kristoffer Marså savner kolleger – og det rammer alvorligt syge og døende »Jeg har ikke brug for flere vejledninger eller anbefalinger. Jeg har brug for flere veluddannede kolleger.« Sådan lyder budskabet fra overlæge i lindrende behandling Kristoffer Marså, der kan konstatere, at patienterne dør på venteliste, fordi hans enhed på Herlev-Gentofte Hospital har for lille kapacitet.
Skriv en kommentar
Tilfredse patienter trods nedlukning Danske Regioner har udsendt resultater for patienttilfredsheden blandt akutte patienter, somatiske patienter, fødende og psykiatriske patienter.
Skriv en kommentar
Lungecancergruppe ville ikke have skærpede retningslinjer Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) afviser, at man ønskede skærpede retningslinjer for henvisning af patienter til lungekræftforløb, som det ellers er blevet udlagt af Sundhedsstyrelsen. »Vi er udelukkende optagede af, at røntgen af thorax skal udelukkes som diagnostisk redskab ved mistanke om lungekræft,« siger formanden for DLCG.
Skriv en kommentar
Yngre Læger vil kæmpe for retten til at gå ned i tid Det skal ikke længere blot være en mulighed, men en rettighed, hvis en yngre læge ønsker at gå på deltid. Det vil Yngre Læger have skrevet ind i den kommende overenskomst. Kravet kommer i en tid med en markant stigning i andelen af yngre læger på deltid.
4 kommentarer
Overbelægningen stiger på danske hospitaler: Sundhedsministeren er tavs Nye tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at overbelægningen er steget siden akutpakken. I samme periode er antallet af hospitalssenge faldet. Det er besynderligt, at ingen handler på det, siger eksperter. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har indtil videre valgt ikke at kommentere problemet med overbelægning.
1 kommentar
Et tal i en rapport stoppede et langt lægeliv Axel Tilmas karriere i det nordjyske sundhedsvæsen fik en brat ende. Den erfarne mave-tarm-kirurg blev fritaget for tjeneste, da regionen fik mistanke om, at kvaliteten af tarmkræftundersøgelser på Sygehus Vendsyssel var for ringe. Efter halvandet år har Styrelsen for Patientsikkerhed og Regionernes Kliniske Kvalitetsprogram sagt god for kvaliteten af hans arbejde. Tilbage står Axel Tilma med et ønske om at få oprejsning og en undskyldning fra regionen.
3 kommentarer
Danskere vest for Storebælt har lettere adgang til eksperimentel behandling Læger vest for Storebælt søger langt oftere vejledning om eksperimentel behandling hos Sundhedsstyrelsen end læger øst for bæltet. Ledende overlæge fra Roskilde afviser, at der er et problem og retter i stedet kritik mod rådgivningstilbud, som »har overlevet sig selv«.
2 kommentarer
26-årig mor er levende donor for leversyg baby Manglen på hjernedøde leverdonorer til de helt små børn med svær galdevejsatresi har fået Righospitalet til at genoptage sit program med levende donorer. Dagens Medicin har fulgt 14 måneder gamle Cleo, som er patient nummer to i det nye program. Hun fik et stykke lever af sin mor.
Skriv en kommentar
Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Af frygt for repressalier lægger mange læger bånd på deres ytringsfrihed og undlader at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen, viser undersøgelse, Dagens Medicin har foretaget.
1 kommentar
Sådan vil corona ændre sundhedsvæsenet permanent Den nuværende coronakrise er så omfattende, at den kan forandre sundhedsvæsenet på flere dramatiske måder – til det bedre eller til det værre. Her er 14 læger og andre fagfolks vurderinger af fremtidens sundhedsvæsen efter coronakrisen.
2 kommentarer
Flere års udvikling er sket på få måneder Vi i gang med verdens største eksperiment af, hvordan teknologien kan hjælpe os i almen praksis, siger Michael Hejmadi, praktiserende læge på Fyn og aktuel med bogen “Doktor Hansen har set sin sidste patient” om fremtidens sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar