En ny hjerteplan i Region Syddanmark skal gøre det bedre og mere trygt at være hjertepatient i regionen. Hjerteplanen skal give regionen et stærkt ståsted, når det kommer til både opsporing og behandling af hjertepatienter i fremtiden Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark Regionsrådet godkendte 25. oktober en ny hjerteplan, som skal være med til at forhindre hjertesygdomme, føre til en hurtigere afklaring af diagnose samt skabe bedre behandlinger for patienterne. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse. »Flere end 100.000...

Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Efter afsløring om ESC-formand melder danske kardiologer ud: Vi kan stå inde for de danske behandlingsvejledninger Dansk Cardiologisk Selskab tager klart afstand fra interessekonflikten, der er kommet frem i TV2-dokumentar om hjertemedicinen Ivabradin og den tidligere ESC-formand. Selskabet står inde for de danske behandlingsvejledninger for medicinen, siger formand.
Skriv en kommentar
Flere end 100 lægeklinikker skal stå skoleret i Region Syddanmark På bagkant af DR’s programrække om Alles Lægehus, har Region Syddanmark valgt, at flere end 100 lægeklinikker skal stå skoleret og forklare, hvorfor visse af deres ydelser afviger for regionens gennemsnit.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Der er overraskende høj risiko for hjertesvigt efter atrieflimren Ny undersøgelse af forekomsten af atrieflimren i Danmark peger på, at der er behov for, at forebyggelse og behandling af hjertesvigt efter atrieflimren får et større fokus.
Skriv en kommentar
Negativ gentest minimerer risiko for arvelig hjertesygdom De fleste slægtninge til patienter med hypertrofisk kardiomyopati, den mest udbredte arvelige hjertesygdom, har ikke behov for at være i kontrolforløb på hospitalerne, viser ny dansk undersøgelse.
Skriv en kommentar
Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
1 kommentar
Topnyheder fra ADA: Tirzepatide leder til kæmpe vægttab, og nyt lægemiddel reducerer risiko for hjerte-kardød Den årlige kongres for American Diabetes Association er skudt i gang, og vi bringer her en samling af de største nyheder fra kongressens første dag, som bød på interessante studier tirzepatide og med et nyt lægemiddel.
Skriv en kommentar
Vinder: »Tværfaglighed, struktur og patientuddannelse er helt klart nøgleordene« Dorthe Svenstrup er ledende overlæge på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg. Atrieflimren-klinikkerne i Silkeborg og Viborg, Hospitalsenhed Midt, vinder for andet år i træk som bedst til behandling af atrieflimren.
Skriv en kommentar
Aarhus er bedst til Hjerte-Kar i Danmarks Bedste Hospitaler 2023: »Vi kan bedre og mere fokuseret bruge data til at forbedre os« Efter nogle turbulente år med organisatoriske ændringer og udskiftninger og konstitueringer i ledelsen, er det nu tid til konsolidering. To cheflæger og seks nyudnævnte ledende overlæger på Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital skal sammen med naboerne på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgi arbejde for at fastholde og forbedre de resultater, der placerer AUH som landets bedste hospital til hjerte-kar-sygdomme.
2 kommentarer