Region Midtjylland efterlyser vejledning til dyr kræftbehandling To dyre behandlinger af prostatakræft er godkendt til brug i Danmark. Region Midtjylland ønsker, at RADS udarbejder vejledning for, hvornår lægerne skal tage de to præparater i anvendelse.

Godkendelsen af endnu et dyrt middel mod prostatakræft får Region Midtjylland til at efterlyse en præcisering af, hvornår de forskellige lægemidler skal bruges. Det nu nedlagte Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidlers (UVKL) har anbefalet lægemidlet Zytiga til national ibrugtagning som andenlinjebehandling til patienter med fremskreden prostatakræft. Zytigas indikation overlapper med et andet prostatakræftmiddel ved navn Jevtana, som Kræftstyregruppen i efteråret 2011 ligeledes anbefalede til national ibrugtagning som andenlinjebehandling.  Region Midtjylland pointerede på et møde i Sundhedsstyrelsens Kræftstyregruppe 7. marts, at det nu er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind