Røntgen- eller skanningsbilleder vurderes typisk af 1-2 radiologer, inden der træffes beslutning om diagnostik og behandling. Det er en ressourcekrævende praksis, som allerede i dag udfordres af en akut mangel på radiologer. Som en del af løsningen på den udfordring har Region Hovedstaden og en række private virksomheder søsat projektet Clinical Imaging Consortium (CLIC). Tanken er, at projektet kan lette radiologernes arbejdsbyrde og potentielt give øget kvalitet i behandlingen, forudser Christina Kinnander, cheflæge på Afdeling for Røntgen og Skanning på...

Kritikere: Antistoftest af hospitalspersonale var et forskningsprojekt, ikke en screening Traf den regionale videnskabsetiske komités sekretariat en forhastet beslutning, da komitéen godkendte, at antistoftestning for COVID-19 blandt Region Hovedstadens hospitalspersonale ikke skulle anmeldes som et forskningsprojekt? Det mener to medlemmer af regionens videnskabsetiske komitéer, der kritiserer sekretariatets håndtering af sagen og den måde, som den store personaleundersøgelse er gennemført på.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Nyt Hjertecenter Hovedstaden har ledelsen på plads Afdelingsledelsen på hovedstadens nye hjertecenter skal bestå af to cheflæger og en chefsygeplejerske. Den ene cheflæge skal sikre den daglige drift, mens den anden får ansvar for at realisere centrets ambitioner.
Skriv en kommentar
Ny cyklotron til Herlev og Gentofte Hospital skal sikre behandling til kræftpatienter i topklasse Med en donation på 36 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden får Herlev og Gentofte Hospital en ny cyklotron. Den nye maskine producerer radioaktive sporstoffer, som bruges ved PET-skanninger i forbindelse med kræft, demens og uafklaret sygdom.
Skriv en kommentar
Lange sagsbehandlingstider lammer forskningen i Region Hovedstaden Sidste år overskred hovedstadens videnskabsetiske komiteer sagsbehandlingstiden i mere end ni ud af ti sager. Problemerne med lange ventetider går flere år tilbage og har allerede kostet forskningssamarbejder, tid og penge. Nu vil regionen komme sagsbunkerne til livs.
Skriv en kommentar
Ph.d. på pause: Izzet Altintas ventede på svar i 182 dage Siden oktober 2021 har Izzet Altintas ventet på godkendelse af et ph.d.-projekt, der har potentiale til at forebygge senkomplikationer efter blodpropper i benene. Der gik næsten et halvt år, inden han hørte fra De Videnskabsetiske Komiteer i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentarLange sagsbehandlingstider koster kroner, viden og nye behandlinger Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Patienter frygter, at lange sagsbehandlingstider for forskningsansøgninger i Region Hovedstaden vil få konsekvenser for både samfundsøkonomien, de kliniske afdelinger og patienterne.
Skriv en kommentar
Direktør i Region Hovedstaden: Vi har skåret mere end en måned af sagsbehandlingstiden Som direktør for Center for Sundhed har Charlotte Hosbond ansvaret for Region Hovedstadens videnskabsetiske komiteer. Hun foretrækker at have fokus på fremtiden, men erkender dog, at de seneste års høje andel af sager, der ikke behandles til tiden, ikke har været godt nok.
Skriv en kommentar
PLO og Region H åbner fremskudte lægeklinikker til ukrainske flygtninge Region Hovedstaden åbner sammen med PLO-Hovedstaden fire fremskudte lægeklinikker, som i den kommende tid tilbyder ukrainske flygtninge lægehjælp.
Skriv en kommentar
Teknologiens paradoks: Nye og bedre scannere udstiller sygehusvæsenets kapacitetsproblemer En velfungerende billeddiagnostik er indgangsporten til de fleste patientforløb på hospitalerne. Men stadig bedre teknologi betyder paradoksalt nok også et større tidsforbrug. Det sætter radiologerne under pres for at finde løsninger, som kan udnytte kapaciteten bedst muligt.
Skriv en kommentarRadiologer: Vi mangler ressourcer til et nationalt screeningsprogram for lungekræft Intentionerne bag ønsket om et nationalt screeningsprogram for lungecancer er gode, men stort set umulige at opfylde. Det siger formanden for radiologerne, der påpeger, at det bliver svært at finde radiologer med overskydende tid til at tolke og beskrive 100.000-150.000 ekstra CT-scanninger om året.
Skriv en kommentar