Lægemidlet Signifor (pasireotid) kan fremover bruges til behandling af perifer kæmpevækst, akromegali. Det besluttede Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) på sit seneste møde, hvor et opdateret baggrundsnotat blev godkendt. Sidst baggrundsnotatet blev opdateret var i 2013, og siden er der kommet et nyt lægemiddel på markedet, forklarer Mikkel Andreassen, der er overlæge på Endokrinologisk Klinik på Rigshospitalets og formand for fagudvalget for akromegali. »Med den opdaterede vejledning får lægerne en ekstra streng at spille på i de tilfælde, hvor de eksisterende...

Meget lille gevinst ved rutinemæssig PET-skanning af patienter med MEN1 Det er rutine at scanne patienter med MEN1 for at følge sygdomsudviklingen, men der er ingen konsensus om, hvordan man bør gøre det. På Rigshospitalet har man i årevis primært benyttet Dotatate-PET-CT, men det er man nu gået bort fra, efter et nyt dansk studie viser, at fundene på PET dårligt kan retfærdiggøre brug af den dyre og potentielt set skadelige undersøgelsesmetode i forbindelse med rutinekontroller.
Skriv en kommentar
To danske hospitaler er blandt de 20 bedste hospitaler i verden Flere af landets hospitaler er placeret på Newsweeks liste over de 250 bedste hospitaler i verden.
Skriv en kommentar
Problemfyldt forsøg på små drenge: Overlæge på Rigshospitalet meldt til politiet Rigshospitalet er ramt af en opsigtsvækkende sag, hvor den ansvarlige overlæge for et problemfyldt medicinsk forsøg er blevet meldt til politiet.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet opretter center til grundforskning i migræne Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget 60 mio. kr. til et Center of Excellence for grundforskning i migræne fordelt over de næste seks år. Centeret bliver fysisk forankret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Hypoglykæmi er forbundet med øget risiko for hjerterytmeforstyrrelser Personer med behov for hæmodialyse kan være i risiko for udvikling af hjerterytmeforstyrrelser, især hvis de samtidig har hypoglykæmi. Nyt dansk studie finder dog kun en sammenhæng mellem hypoglykæmi og hjerterytmeforstyrrelser hos personer uden diabetes. Studiet kan bidrage til at gøre det lettere at pege på, hvilke patienter vi særligt skal holde øje med, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kan kræftforløb i flere hastigheder aflaste et presset sundhedsvæsen? Timingen af især operationer for kræft presser landets højtspecialiserede kirurgiske afdelinger, mener cheflæge Jens Hillingsø, der tog emnet op på årets Danske Kræftforskningsdage i Odense.
1 kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet henter karkirurger i det øvrige Europa Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet må til udlandet for at få læger nok. Afdelingen har ansat karkirurgiske speciallæger fra Portugal, Holland og Bulgarien.
Skriv en kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Medicin. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
2 kommentarer
Ny biomarkør for Parkinsons giver håb om tidligere diagnose Forskere fra blandt andet Danmark har identificeret en ny biomarkør for Parkinsons. Biomarkøren kan måles i en urinprøve og være med til at afgøre, om personer med arvelig risiko har begyndende sygdom. Det er nyt og stort, at vi her har en potentiel pålidelig biomarkør, der er let tilgængelig, siger forsker.
Skriv en kommentar