Forskere føler sig fejlciteret i RADS-vejledning En ny vejledning for behandling af ADHD peger fortsat på Ritalin som førstevalg til børn, selvom et Cochrane-review sidste efterår vurderede, at evidensen for dette valg var af meget lav kvalitet. Forskerne bag reviewet føler sig fejlciteret af fagudvalget.

En ny behandlingsvejledning for ADHD, som RADS sendte i høring i juni, dikterer, at Ritalin (methylphenidat) fortsat skal være førstelinjevalg til behandling af både børn og voksne. For at underbygge det valg, refererer fagudvalget bl.a. et omfattende Cochrane-review, der blev gennemført under dansk ledelse frem til efteråret 2015. Resultaterne er publiceret i de videnskabelige tidsskrifter Cochrane Library, JAMA og BMJ. Da reviewet er det eneste af sin art og med sin pulje på i alt 185 kliniske studier baseret på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind