RADS åbner kattelem for Pradaxa

RADS åbner kattelem for Pradaxa På det seneste og sidste møde besluttede RADS at ændre ordlyden i vejledningen for oral antikuagulationsbehandling for patienter med atrieflimren. Det åbner for DANNOAC, mener Dansk Cardiologisk Selskab.

RADS har ikke længere en ‘en svag anbefaling imod’ Pradaxa til oral antikuagulationsbehandling for patienter med atrieflimren. Det besluttede rådet på sit seneste møde – det sidste inden Medicinrådet tager over. I stedet får Pradaxa nu en svag ‘en svag anbefaling for’ anvendelse. Samtidig har RADS i den reviderede vejledning fjernet en kommentar om, at Pradaxa skulle forårsage flere gastrointestinale blødninger end de øvrige NOAK-midler. Det glæder formanden for Dansk Cardiologisk Selskab, overlæge, dr.med, klinisk lektor Lene Holmvang, der har kaldt den tidligere vejledning for  ‘meget andet end faglig’...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind