Lægemiddel­komitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.

Det landsdækkende DANNOAC-studie er kommet i modvind og er derfor ikke blevet sat i gang på hospitalerne. Tidligt på sommeren oplyste Hjerteforeningen, at landets hospitaler ville begynde en sammenlignende undersøgelse af de fire blodfortyndende NOAK-lægemidler til oktober, men udmeldingen kom, før regionerne blev taget i ed. Nu sår de regionale lægemiddelkomitéer tvivl om gennemførelsen af studiet. I regi af forum for tværregional koordination af medicin, som blev oprettet efter sommerferien, har lægemiddelkomitéerne sendt et samlet brev om gennemførelsen af DANNOAC...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind