Det nyetablerede Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) har på sit første møde beslutte at anbefale, at lægemidlet Sutent bliver taget i brug til behandling af visse patienter med kræft i bugspytkirtlen som standardbehandling på kræftafdelinger på danske sygehus. Anbefalingen af Sutent er det første konkrete resultat af arbejdet i det nye koordineringsråd, der fremover skal vurdere om ny medicin – specielt kræftmedicin – bør tages i brug som standardbehandling. »Jeg er glad for, at vi nu er kommet godt...

Onkologer optimistiske overfor nyt Medicinråd Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd. Formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Ulrik Lassen, siger, at han er »optimistisk på det nye råds vegne«.
Skriv en kommentarBrystkræftlæger får ja til kombinationsbehandling med Perjeta og Herceptin KRIS' anbefaling af kombinationsbehandling som standardbehandling ventes at få betydning for ca. 60 brystkræftpatienter årligt
Skriv en kommentarKRIS siger ja til middel mod kræft i æggestokkene Efter høringsperiode har KRIS ændret sin beslutning om ikke at anbefale Lynparza til patienter kræft i æggestokkene.
Skriv en kommentarTo nye lægemidler mod hudkræft kan tages i brug i Danmark Regionernes koordineringsråd anbefaler, at lægemidlerne Tafinlar og Yervoy tages i brug til behandling af hovedsageligt hudkræft.
Skriv en kommentarKræftens Bekæmpelse er skeptisk over for nyt kræftråd Sundhedsstyrelsen har svigtet sin opgave med at koordinere ibrugtagning af nye lægemidler i Danmark, mener Kræftens Bekæmpelse, der anerkender, at regionerne påtager sig opgaven, »Når det nu er, som det er«.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar