Professor og forskningsleder ved Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, håber, at der på ASCO i år vil blive løftet sløret for forskningsresultater, der potentielt kan bringe immunterapien i en helt ny retning.

»Prostvac kan blive en helt ny vinkel på immunterapien« Professor Inge Marie Svane krydser fingre for, at ASCO byder på resultater fra et stort fase 3-studie af danske Bavarian Nordics vaccine mod prostatakræft. Viser studiet, at vaccinen giver effektiv beskyttelse, kan det revolutionere måden, immunterapien skal tænkes på fremadrettet, siger hun.

De senere år er immunterapi blevet godkendt til behandling af stadig flere kræftsygdomme. Professor og forskningsleder ved Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, håber, at der på ASCO i år vil blive løftet sløret for forskningsresultater, der potentielt kan bringe immunterapien i en helt ny retning. Det drejer sig om et fase 3-studie af det danske medicinalfirma Bavarian Nordics vaccine mod fremskreden prostatakræft, Prostvac. Prostvac virker ved at påvirke immunforsvaret til at angribe kræftcellerne, og har...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement