Praktiserende læger kæmper med at opdage kræft i bugspytkirtlen Når personer, der senere får stillet diagnosen bug­spytkirtelkræft, henvender sig for første gang til deres praktiserende læge, mistænker lægen kun i en tredjedel af tilfældene, at årsagen til patientens symptomer­ skyldes kræft. Studiet siger dog ikke noget om kausalitet, pointerer forsker.

De danske praktiserende læger har svært ved at opdage, når patienter har kræft i bugspytkirtlen. Det viser ny dansk forskning offentliggjort i Scandinavian Journal of Primary Health Care. Resultatet tegner et billede af, at når læger kæmper med at opdage kræft i bugspytkirtlen, leder det til senere diagnose, og dette kan i værste fald give patienterne en dårligere prognose. Der kan måske være behov for yderligere efteruddannelse til de praktiserende læger for at hjælpe dem med at finde tegn på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind