Fra to til seks asylcentre på få uger Tilstrømning af ukrainske flygtninge har skabt en speciel sundhedsfaglig opgave i store dele af Danmark, eksempelvis i Nord-, Midt- og Vestjylland, hvor man på få uger skalerer antallet af asylcentre fra to til seks. De almene lægefalige kompetencer deles mellem centrene, der primært bemandes af sygeplejersker.

Siden Rusland gik i krig mod Ukraine 24. februar, er flere millioner ukrainere flygtet fra deres hjemland, og mere end 25.000 er nu registreret ankommet til Danmark. Denne situation har skabt behov for flere asylcentre og udbygning af de eksisterende. Asylcentret i Ranum drives af Vesthimmerlands Kommune, der er operatør for Udlændingestyrelsen i hele Nordjylland samt Midt- og Vestjylland – fra Skagen til Århus. Asylcenter Vesthimmerland er på grund af flygtningene fra Ukraine blevet udvidet med flere nye matrikler, deriblandt...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind