En praktiserende læge har fået kritik af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn for ikke at informere en patient om muligheden for at søge erstatning som følge af en forsinket diagnosticering af tarmkræft. Det skriver Patienterstatningen. Sagen, der ‘efter hvad Patienterstatningen har fået oplyst’, er den første af sin art, tager udspring i en klage fra patienten til Styrelsen for Patientsikkerhed. En klage, han altså fik medhold i af Sundhedsvæsenets Disciplinærudvalg. Klagenævn opfordrer læger til mere vejledning »Vi håber, at sagen vil...

Fortsat ingen erstatning til HPV-vaccinerede kvinder Ingen af de symptomer, kvinderne beskriver, kan tilskrives vaccinen, fastholder Patienterstatningen.
Skriv en kommentar
Region Syddanmark: PLO’s opsigelse af vagtaftalen er en irriterende provokation Region Syddanmark har ikke tænkt sig at acceptere PLO’s beslutning om at opsige lægevagtsaftalen. Her er vurderingen, at vagtforpligtelsen er en uopsigelig del af overenskomsten.
6 kommentarer
På Lolland lukker lægehusene på stribe: »Det er trist at se ens livsværk smuldre bort« I 2016 blev Lisbeth Errebo-Knudsen og Kim Kristensens lægehus i Horslunde på Lolland omdannet til Region Sjællands første udbudsklinik. Nu forlader udbudsklinikken også byen. Dagens Medicin har mødt ægteparret til en snak om de seneste årtiers udvikling for praktiserende læger og hvad det er for et sundhedsvæsen, vi er i gang med at skabe.
11 kommentarer
Ny læge på Anholt: »At jeg også er akutlæge fylder meget i min bevidsthed« For et halvt år siden arbejdede 38-årige Anne-Sofie Weindel som praktiserende læge i en kompagniskabspraksis i Urbanplanen på Amager. 1. august overtog hun jobbet som Anholts eneste praktiserende læge, vagtlæge og akutlæge.
1 kommentar
Patienterstatningen om alarmerende få sager: Læger skal være mere opmærksomme Direktør i Patienterstatningen, Karen-Inger Bast, mener, at det autoriserede sundhedspersonale, herunder de praktiserende læger, skal være bedre til at oplyse patienterne om deres rettigheder ved lægemiddelskader.
1 kommentar
PLO halverer sin prognose for lægemangel i 2023 Flere ansatte læger i almen praksis og en nedskrivning af befolkningstilvæksten hos Danmarks Statistik er ifølge PLO de primære årsager til, at organisationen nu halverer sin prognose for lægemangel i 2023.
Skriv en kommentar
»Du skal nok være lidt speciel for at være ølæge« 320 patienter, fyraften kl. 13 og færre storbydiagnoser. Det lyder som en praktiserende læges drøm, men for Hans-Henrik Kaae er det hverdag i lægeklinikken på Sejerø ud for Sjællands vestkyst.
Skriv en kommentar
Vi tager den sidste tørn for Frederikshavn En stor del af Frederikshavns ældre praksislæger var sidste år ved at resignere. I stedet slog de klinikkerne sammen, gik ned i tid og har netop åbnet en ny lægepraksis i byen med et patienttal svarende til Skagens befolkning. Det skal lokke yngre læger til, og det ser omsider ud til at kunne lykkes.
Skriv en kommentar
»Godnat lille lunge, nu vil vi ikke se dig mere« Rigets thoraxkirurg Peter Skov Olsen tænker på det, hver gang han træder ind i hospitalets operationsstue for lungetransplantationer: Selv det mindste fejltrin kan slå den dødssyge patient ihjel. Dagens Medicin følger ham og hans team, hvor alle kneb gælder i forsøget på at minimere de talrige farer under operationen såvel som i tiden efter, hvor store kliniske forsøg skal pege på, hvordan man kan undgå, at kroppen afstøder lungerne.
Skriv en kommentar
78-årig praksislæge udskød pension for at finde en afløser – nu opgiver han 78-årige Luciano Stievano er bekymret for sine patienters fremtid, når han lige straks går på pension. For han har ikke kunnet finde en arvtager til sin praksis. Det var langtfra sådan, han havde forestillet sig at takke af. Gennem mere end 30 år har han oplevet almen praksis indefra, og hvordan der er kommet flere opgaver, mere kontrol og alt for mange patienter pr. læge. Det går ud over både kvaliteten og arbejdsglæden, siger han.
Skriv en kommentar
Alt for få praksislæger tager efteruddannelse i supervision Patientpresset i almen praksis har aldrig været større, og supervisionsgrupper kan være et afgørende redskab for ikke at brænde ud. Men ønsker nyetablerede grupper en praktiserende læge som supervisor, findes der blot ganske få. Vi er nødt til at efteruddanne nogle flere, lyder opråbet fra to af områdets nuværende kræfter.
Skriv en kommentar