Praksislægerne må komme ind i kampen Flere speciallæger er ikke i sig selv nok til at sikre mere behandlingskapacitet i almen praksis. Ligesom i sygehussektoren og kommunerne er der ingen vej uden om reformer, der kan frigøre ressourcer til faglig kvalitet og bedre tilgængelighed i almen praksis.

Lægedækning er et varmt politisk emne, og der efterspørges mere behandlingskapacitet i almen praksis. Flere speciallæger gør det ikke alene. Hvis der sluses flere læger ud i en praksissektor, hvor lægernes tid bruges ineffektivt, er der risiko for, at de brænder ud eller løber skrigende væk. Ligesom i sygehussektoren og kommunerne er der ingen vej uden om reformer, der kan frigøre ressourcer til faglig kvalitet og bedre tilgængelighed gennem følgende indsatser: Harmonisering gennem udbredelse af bedste praksis: Klinikdriften skal effektiviseres...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind