Katharina forlod lægelivet og genfandt arbejdsglæden i en cirkusvogn Selvom Katharina Oravsky Sandström har været glad for at være læge, har hun alligevel fravalgt lægelivet til fordel for at være selvstændig parterapeut og sexolog. Igennem 10 år kæmpede hun for at finde sin plads, men følte sig aldrig helt tilpas i lægeverdenen.
Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Morten Ziebell: »Det handler om modet til at være i magten« Da han var helt ung, troede Morten Ziebell en overgang, at han skulle være tømrer, men det ene håndværk blev skiftet ud med det andet, da han i stedet blev neurokirurg. I dag er det til dagligt den ledelsesmæssige værktøjskasse, han bruger i stillingen som lægefaglig vicedirektør på SUH. Og nummer 42 på årets magtliste har det ambivalent med at bruge sin magt som et værktøj.
Monika Rubin: »Hvis man blander sig, er der faktisk nogen, der lytter« Ved at tale højt om de uretfærdigheder og mangler i sundhedsvæsenet, som Monika Rubin fik øje på som læge, er hun stille og roligt rullet ind på Christiansborg. Hun er som sundhedsordfører og politisk ordfører for regeringspartiet Moderaterne helt tæt på sundhedspolitikken. Dermed er hun placeret lige midt i magtens centrum.
Innovativt lægehus i Kolding har skabt model, der gør det attraktivt og trygt for unge læger at få egen lægeklinik Ved at eje hinandens lægeklinikker i fællesskab udfordrer en gruppe læger den måde, som praktiserende læger i dag ejer deres lægepraksis på. Modellen har fået to yngre læger til at nedsætte sig hurtigere og længere væk fra de større byer, end de ellers ville have gjort. Men kan modellen også blive en gamechanger for branchen som helhed?
Iværksætterlæge vil revolutionere behandlingsmulighederne for kvinder med inkontinens Behandlingsmulighederne for kvinder med urininkontinens er få. Med et innovativt kateter vil læge og medstifter af startuppen Cobler ændre på dét faktum og give kvinderne kontrollen tilbage.
Fire forskningsledere: Svær og dyr adgang til registerdata svækker sundhedsforskningen Store, uigennemskuelige regninger og forsinkede forskningsprojekter er et problem for mange forskere, der bruger registerdata i deres forskning. Det får nu fire fremtrædende professorer og forskningsledere til at kritisere Sundhedsdatastyrelsens Forskerservice for at være en hæmmende faktor for den sundhedsvidenskabelige forskning i Danmark.
Efter et år på posten: Jonas Egebart vil give hospitalerne mere frihed Da Jonas Egebart overtog roret i Sundhedsstyrelsen, blev han hurtigt klar over, at nogle processer gik for hurtigt, og at der var brug for at undersøge problemerne dybere. I det første år som direktør har han arbejdet med både visionen om en mere lyttende styrelse, og med at ændre interne arbejdsgange med fokus på dem, der skal bruge løsningerne.
Innovativ praktiserende læge løser overset urinprøve-problem Et indlysende, men overset problem i forhold til opsamling af urinprøver hos ældre, ser nu ud til at være løst af en praktiserende læge, der kun mangler de sidste tests, før opfindelsen kan sættes i produktion.
Han vil stadig se patienterne i øjnene, men nu helliger han sig at være en dygtig leder Chefen må nogle gange spise frokost alene. Det er én af de mange ting, Martin Schultz har lært i sit første halve år som cheflæge i krydsfeltet mellem at være leder og kliniker. Og oppe fra helikopteren har han fået et nyt blik på de idéer og løsninger, han selv råbte på som medarbejder.