Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Forskere kortlægger danskernes medicinforbrug gennem 24 år En enorm kortlægning af medicinforbruget i Danmark kan give interessante indsigter i, hvordan danskerne bliver behandlet med medicin, og om vi kan gøre det bedre.
Kunstig intelligens kan forudsige overlevelsen for patienter med iskæmisk hjertesygdom Nyudviklet algoritme kan med data fra blandt andet elektroniske patientjournaler fortælle lægen, hvor høj risiko den enkelte patient med blodprop i hjertet har for at dø inden for en årrække. Algoritmen kan assistere læger i at træffe bedre beslutninger vedrørende behandling af den enkelte patient.
Arvelig hjertemisdannelse er ikke ens i familier Danske forskning viser, at arvelige hjertemisdannelser ikke ensbetydende med, at familiemedlemmer får den samme type misdannelse.
Ulrik Lassen: Alle brikker præsenteret på DSKOs symposium om Big Data Kæmpe registre, massiv computerpower og viden om gen-specifik immunterapi samlet i internationale data-skyer er det, der kan bringe kræftforskningen videre.