Morgenkaffen mistede sin charme, da jeg læste debatindlægget af sygeplejerske og professor Jane Clemensen fra OUH, som moderligt påpeger, at vi bør udvise medfølelse i vores job overfor patienterne. No shit, Sherlock! Og kaffens bitterhed eksploderede, da hun fortsatte, at vi for at udvikle denne medfølelse skal blive ved med at ”..sige, skrive og tænke: Patienten Først”. ”Patienten først”, et begreb uden mening og retning. Det er uden mening, for det er nonsens for os i klinikken at sige ”patienten...

Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Hørt på apoteket: Forskere har undersøgt patienters erfaringer med Wegovy Forskere har kortlagt, hvem brugere af Wegovy egentlig er, hvad de tænker om medicinen, hvad de har af bivirkninger, og hvad de egentlig opnår af vægttab. Vi får bekræftet, at folk i behandling med Wegovy opnår et solidt vægttab, men vi ser også, at mange ikke ved, hvor lang tid de egentlig skal tage medicinen, siger forsker.
1 kommentar
Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge almen medicin Vi skal være flere praktiserende læger, hvis sundhedsreformen skal hænge sammen. Det skal derfor gøres mere attraktivt at vælge almen medicin, når man står med sin lægeautorisation i hånden. Yngre Læger har bud på, hvad der skal til, skriver YL-næstforperson.
Skriv en kommentarForsvar for MIN journal REPLIK: For de fleste patienter vil det blot betyde mere bekymring at kunne læse direkte med i egen læges journal, skriver praktiserende læge Thomas Olsen.
Skriv en kommentar
Er det på tide at vende sundhedshuset Slotholmsgade udad som sygehusene i reformudspillet? DEBAT: Kære sundhedsminister, jeg har svært ved at komme til dit sundhedshus. Har du mulighed for at tage på hjemmebesøg i almen praksis i Thy? Det er måske ikke effektivt, men kan være værdifuldt, skriver Jens Tilma.
Skriv en kommentarDebat: Jeg har ikke fingrene i klejnekassen Alle kan blive enige om, at der ikke må forekomme snyd, men der bliver brugt alt for mange personaleressourcer på honorarudregning, skriver forhenværende praktiserende læge.
Skriv en kommentar
Patienter betaler en høj pris i lægeklinikker, der bliver drevet af store virksomheder DEBAT: Først da jeg kom i turnus og fik mulighed for at arbejde i en tryg og superviseret lægepraksis, indså jeg, hvor farligt det havde været for patienterne, skriver regionsrådsmedlem og læge Grethe Olivia Nielsson (EL), som har arbejdet i en stråmandsklinik.
Skriv en kommentar
Tanken om en lægelig direktør for primærsektoren er god DEBAT: En faglig styrkelse af ledelsen af primærsektoren kan være med til at modvirke udbrændthed og genskabe balance i et samlet sundhedsvæsen, skriver Frede Olesen.
8 kommentarer
Danske Regioner til praktiserende læger: Vi vil styrke almen praksis og lægedækningen DEBAT: En stærk almen praksis er meget vigtig i fremtidens sundhedsvæsen, når vi vil styrke lægedækningen i de områder med de mest syge. Derfor vil vi investere i almen praksis og styrke den faglige dialog og ledelse, mens vi skal dele forhandlingsopgaven op, så ikke alt skal forhandles.
4 kommentarer
Koncernklinikkerne er en bombe under fremtidens lægedækning DEBAT: Koncernklinikkerne sætter uddannelse af yngre læger og muligheden for at overtage en klinik som ny speciallæge i almen medicin under pres, skriver formand for FYAM.
2 kommentarer
Brug de praktiserende læger – i stedet for at slukke ilden DEBAT: God ledelse er at give plads og vise tillid til dem, der sidder overfor borgeren. Det er ikke at forsøge at styre alle detaljer i deres arbejde, skriver Christian Freitag som reaktion på Danske Regioners oplæg til fremtidens for almen praksis.
1 kommentar