»Vi har tendenser i vores samfund, hvor den almene borger tror på effekten af noget, vi som læger har evidens for ikke virker. Det fører ofte til konflikter og det tager tid, en tid vi kunne have brugt på de rigtig syge,« siger professor og speciallæge i almen medicin John Brandt Brodersen.

Overdiagnostik oversvømmer almen praksis Danskerne overdiagnosticeres i høj grad, og en del af det foregår i almen praksis, udtaler John Brandt Brodersen, der er speciallæge i almen medicin og professor, og som stod bag et kursus om emnet på årets Lægedage. Medicinen er forventningsafstemning, god kommunikation og tid.

John Brandt Brodersen, der om en måneds tid kan fejre 30 år som autoriseret læge, har siden sin hoveduddannelse i almen medicin interesseret sig for screening og overdiagnosticering. Han er speciallæge i almen medicin, ph.d. og professor på Center for Almen Medicin ved Københavns Universitet samt i Region Sjælland og har skrevet artikler om overdiagnostik de seneste 20 år. Han har lige i samarbejde med medicinsk-antropolog Alexandra Brandt Ryborg Jønsson udgivet lærebogen ‘Snart er vi alle patienter’ og stod bag...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement