Nyt forsøg med tre demensvenlige sygehuse Som et led i den nationale demenshandlingsplan er tre sygehusafdelinger blevet udvalgt til en forsøgsordning med demensvenlige sygehuse.

Tre sygehusafdelinger i Viborg, Svendborg og Nykøbing Falster er blevet udvalgt til at skulle indgå i en forsøgsordning med at skabe mere demensvenlige sygehuse. Det sker som et led i den nationale demenshandlingsplan, hvor Danmark også skal have 98 demensvenlige kommuner. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

De tre sygehuse skal indrettes mere demensvenligt, og personalet skal have et kompetenceløft, så de bedre kan støtte patienter med demens.

»Vi skal tænke mere over, hvordan patienter med demens bliver mødt på sygehuset. Det stiller krav til både personalet og til indretningen. Der er ingen tvivl om, at vi kan løfte den oplevelse patienterne får og dermed også muligheden for, at de kommer godt videre i deres behandlingsforløb,« siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse.

Sygehusene skal tage udgangspunkt i den viden, som i forvejen findes om demensvenlig indretning både fra danske plejeboliger og demensvenlige hospitaler i udlandet.

Projektet skal køre fra 2017-2019. Der er afsat seks mio. kr. til at skabe mere demensvenlige sygehuse på de tre afdelinger, der gælder akutafdelingen på Nykøbing F. Sygehus, geriatrisk afdeling på OUH Svendborg Sygehus og neurologisk afdeling i samarbejde med akutafdelingen på Regionshospital Viborg.

Skriv kommentar