Torben Plesner
»Vi har en indbygget ulighed i systemet, hvor det er essentielt at være vedholdende, opsøge information, have gode økonomiske ressourcer og en familie, der bakker en op. I behandling af myelomatose forstærkes den ulighed af, at ikke alle sygehuse i Danmark behandler ens. Der er ikke en fælles model,« sagde Torben Plesner, klinisk professor, IRS, Sygehus Lillebælt, på konferencen Kræftdag 2020.

Nye lægemidler forlænger livet for patienter med knoglemarvskræft, men regional behandling er skæv Behandlingen af myelomatose har været i rivende udvikling de seneste år, hvor nye lægemidler har set dagens lys, og flere lovende metoder er under udvikling. Men selvom patienter i dag er langt bedre stillet end tidligere, oplever patientforening og ekspert store forskelle i regionale behandlingstilbud til myelomatosepatienter.

Huone Konferencecenter i Kastrup dannede 3. september rammerne om konferencen ‘Kræftdag 2020’. her var eksperter, patientforeninger, interessenter og politikere samlet for at dele viden om behandlingsmuligheder inden for ni hovedområder og for at diskutere, hvordan vi som samfund kommer ulighed i kræftbehandling til livs.   Et af hovedområderne var myelomatose, knoglemarvskræft. Myelomatose er en sjælden kræftform, der endnu ikke kan helbredes, men behandlingsmulighederne er blevet markant forbedret de seneste årtier. Det har medført øget livskvalitet og længere levetid for patienterne. Ved...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement