Torben Plesner
»Vi har en indbygget ulighed i systemet, hvor det er essentielt at være vedholdende, opsøge information, have gode økonomiske ressourcer og en familie, der bakker en op. I behandling af myelomatose forstærkes den ulighed af, at ikke alle sygehuse i Danmark behandler ens. Der er ikke en fælles model,« sagde Torben Plesner, klinisk professor, IRS, Sygehus Lillebælt, på konferencen Kræftdag 2020.

Nye lægemidler forlænger livet for patienter med knoglemarvskræft, men regional behandling er skæv Behandlingen af myelomatose har været i rivende udvikling de seneste år, hvor nye lægemidler har set dagens lys, og flere lovende metoder er under udvikling. Men selvom patienter i dag er langt bedre stillet end tidligere, oplever patientforening og ekspert store forskelle i regionale behandlingstilbud til myelomatosepatienter.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind