Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har på sit seneste mødet godkendt en ny behandlingsvejledning for behandling af børn med astma. Susanne Halken, der har været formand for fagudvalget bag de nye anbefalinger, vurderer, at vejledningen kan få stor betydning for behandlingen af børneastma, hvis det lykkes at få vejledningen implementeret på landsplan. »Det vil betyde, at børn med astma i Danmark vil få en mere ensartet og optimal behandling. Meningen er, at de skal kunne fungere så normalt...

Forskere vil forhindre astmaudvikling ved at give mors tarmmikrobiom til nyfødte Danske forskere skal lave et banebrydende forsøg, hvor de vil reducere risikoen for, at børn født ved kejsersnit udvikler astma. Det vil de gøre ved at give nyfødte børn lidt af mors tarmmikrobiom.
1 kommentar
Astma – Inspiration til nyt fokus på viden og håndtering i almen praksis Oplæg ved Sygepleje i Praksis 2023 om de nye trends ved håndtering og viden om astma ved Charlotte Suppli Ulrik, professor, overlæge, dr.med., Lungemedicinsk amb. Hvidovre.
Skriv en kommentar
Mastceller spiller vigtig rolle ved astma – uanset undertype Ny dansk forskning viser, at uanset hvilken undertype af astma man har, spiller mastceller en rolle i sygdommens udtryk. Opdagelsen er interessant i en æra med udvikling af nye former for medicin til personer med astma, siger forsker.
Skriv en kommentarStudie: Sollys tidligt i livet – ikke D-vitamin alene – beskytter mod astma og allergi Ny forskning konkluderer, at D-vitamin alene ikke har den samme gavnlige effekt på risikoen for at udvikle eksem og allergi som det at være i Solens lys i de første måneder af livet.
Skriv en kommentar
Lovende resultater af ny behandling for mastocytose Fase 2 resultater peger på, at tyrosinkinasehæmmeren avapritinib kan være effektivt til at hjælpe patienter med den sjældne, men alvorlige sygdom mastocytose.
Skriv en kommentar
Populært græsprotein er mindre allergent end soya og græspollen Forarbejdningsmåde og høsttidspunkt kan have betydning for risikoen for allergiske reaktioner ved at indtage græsprotein, der er populært som klimavenligt alternativ til animalsk protein, viser dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.
Skriv en kommentar
Ændring i vaccine-betaling kan få stor betydning for lunge- og allergiafdelinger Når patienter fremover får gratis vaccination på bl.a. lungeafdelingerne - og selv skal betale hos egen læge - vil det skabe større travlhed på hospitalerne, siger overlæge. Men lægerne skal holde fast i, at det er lægerne - ikke patienter - der bestemmer, siger politiker.
Skriv en kommentar
Biologiske midler ikke testet på svær astma Studier af biologiske lægemidler til behandling af svær astma undersøger ikke effekten på virkelighedens patienter og indeholder forældede sygdomsdefinitioner, viser studie. En række astmalæger håber at nå ud til både firmaer, myndigheder og det internationale lungemedicinske miljø med et opråb.
Skriv en kommentar
Undersøger lægemiddelkandidat til behandling af peanutallergi Fase 1b-undersøgelse af testpræparat til patienter med fødevareallergi gennemføres på Allergicentret på OUH.
Skriv en kommentar
Nyt håb i jagten på bakterier, der kan forebygge astma Amerikanske forsøgsmus skal lige nu give nyt håb til en af forskernes helt store drømme: at fremstille en cocktail af gode tarmbakterier, der kan forebygge udviklingen af astma hos børn, fortæller seniorforsker Jakob Stokholm, Dansk BørneAstma Center.
Skriv en kommentarORCA går all-in på at udvikle behandling til fødevareallergier
Skriv en kommentar