Foto: SDU

Ny rektor på Syddansk Universitet Valget er faldet på Jens Ringsmose som ny rektor på Syddansk Universitet. Han kommer fra stillingen som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU.

Jens Ringsmose, dekan ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, er udpeget som ny rektor på Syddansk Universitet. Han tiltræder stillingen 1. november. Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Det er en enig bestyrelse, der har besluttet at ansætte Jens Ringsmose som ny rektor på universitetet. Med Jens Ringsmose som rektor får SDU en rektor med et visionært blik for universitetets fortsatte udvikling som samtidig har et bredt kendskab til organisationen.

»En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står overfor med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region,« fortæller bestyrelsesformand Niels Thorborg.

Har skabt synlige resultater for SDU

Den nye rektor er uddannet historiker på SDU og har også her startet sin forskningskarriere inden for det forsvarspolitiske område. Desuden har han tidligere været ansat ved Dansk Institut for Militære Studier og Forsvarsakademiet samt været campusdekan i SDU Slagelse og SDU Esbjerg.

Han har i sin karriere skabt synlige resultater for SDU, hvor han blandt andet har fostret universitetets samarbejde med Media City Odense samt SDU’s Business School.

Jens Ringsmose ser frem til at fortsætte sin karriere ved SDU – nu som rektor.

»Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været – og skal fortsat være – SDU’s adelsmærke. Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem,« siger Jens Ringsmose.

Jens Ringsmose bor i Odense med sin hustru og tre børn. Han overtager stillingen fra Ole Skøtt, der har været konstitueret rektor siden august 2021, hvor rektor Henrik Dam forlod kontoret på SDU til fordel for en stilling som adm. direktør ved Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Skriv kommentar