Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen: Stadig stor ulighed i kræftbehandlingen  I morgen afholder Dagens Medicin kræftkonference med lighed i kræftbehandlingen som tema. Emnet blev aktualiseret i dag af en ny undersøgelse, der viser stor social ulighed i forekomsten og behandlingen af kræft. 

Sundhedstilstand og uddannelsesniveau følges ad. Selv når den ufaglærte og akademikeren rammes af identiske sygdom, eksempelvis lungekræft, så får den langtuddannede bedre behandling. Det viser rapporten ‘Social ulighed i sundhed og sygdom: Udviklingen i Danmark i perioden 2010 – 2017’, som Sundhedsstyrelsen udgav onsdag. Rapporten bekræfter dermed en velkendt pointe: at sundhed og sygdom er systematisk skævt fordelt i samfundet. Faktisk viser rapporten, at uligheden i dødeligheden er vokset en smule, fortæller Finn Diderichsen, professor emeritus på Institut for Folkesundhed...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind