Ny forskning: Blodtryk skal måles på begge arme  Nye forskningsresultater viser, at det er vigtigt at måle blodtryk i begge arme og bruge den højeste måling. Den lille ekstra tid, som det tager at måle blodtrykket i begge arme, kan være med til at opdage en blodprop i tide og dermed redde liv.

Forskere fra Regionshospitalet Viborg står bag nye forskningsresultater, der viser, hvor vigtigt det er at måle en patients blodtryk på begge arme og bruge den højeste måling. Afvigelser i blodtrykket kan nemlig være tegn på hjertekarsygdom. Det skriver Hospitalsenheden Midt i en pressemeddelelse. »Vores nye forskningsresultater viser, at sundhedsansatte finder 12 pct. flere, der har forhøjet blodtryk, hvis de måler blodtrykket på begge arme. Det er bare langt fra praksis, at alle sundhedsansatte måler blodtryk på begge arme i dag....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind