Patienter, der deltager i Future Patient – og som ikke er en del af kontrolgruppen – får en rygsæk med udstyr med hjem. Udstyret består af en vægt, en blodtryksmåler, et digitalt armbåndsur, og en måler, der holder øje med deres hjerterytme. Målinger fra udstyret sendes til Hjerteportalen og lægerne bag projektet.

Storstilet projekt sætter som de første fokus på ‘forsømte’ hjertepatienter Selvom de udgør ti pct. af alle indlagte på landets hjerteafdelinger, er patienter med atrieflimren 'oversete'. Det er et storstilet projekt på tværs af kommuner og hospitaler i gang med at lave om på.

Mange af dem, som lever med atrieflimren, lever med nervøsitet.  De undgår måske at flyve lange distancer for hvad nu, hvis det går galt, mens de er i luften? Nogle er stoppet med at tage på fisketure alene, for hvem skal så hjælpe dem, hvis ulykken indtræffer? Omtrent 140.000 danskere lider af atrieflimren, eller forkammerflimmer, som i værste fald kan føre til blodpropper i hjernen. Selvom det er en af de mest udbredte hjerte-kar-sygdomme herhjemme, er der ikke meget fokus...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement