Anne Ostenfeld, der er læge og forsker på Nordsjællands Hospital, glæder sig over det første godkendte lægemiddel i Danmark, Xonvea, til behandling af graviditetskvalme.

Ny behandling af graviditetskvalme rummer godt nyt, men er hulens dyr Et nyt lægemiddel til behandling af graviditetskvalme er kommet på markedet i Danmark, og det glæder læge og forsker Anne Ostenfeld. Hun siger samtidig, at behandlingen ligger i den dyre ende i forhold til, hvad den består af.

I begyndelsen af året blev der i Danmark lanceret det første godkendte lægemiddel, Xonvea, til behandling af graviditetskvalme. Xonvea er godkendt til behandling af de milde grader af graviditetskvalme og ikke den svære variant hyperemesis gravidarum, som der derfor stadig ikke findes andet end off-label-muligheder til Anne Ostenfeld, læge og forsker, Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Nordsjællands Hospital Behandlingen var samtidig det første lægemiddel i Norden til at blive godkendt til indikationen graviditetskvalme. Ifølge læge og forsker Anne Ostenfeld fra Gynækologisk Obstetrisk...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement