Morten Grønbæk
»Optimal behandling i det somatiske sundhedsvæsen - er noget, som sundhedsvæsenet kan og bør gøre noget ved,« siger Morten Grønbæk, der er formand for fagudvalget i Behandlingsrådet.

Ny Analyse: Mennesker med psykisk lidelse har større risiko for at dø, når de bliver somatisk syge Hvis du har en psykisk lidelse, når du bliver syg med eksempelvis hjertesygdom eller kræft, har du både lavere overlevelseschancer og lavere sandsynlighed for at modtage optimal behandling i sundhedsvæsenet sammenlignet med patienter uden en psykisk lidelse. Det viser tal fra Behandlingsrådet.

Behandlingsrådets ulighedsanalyse for 2022 og 2023 adresserer ulighed i den somatiske behandling af patienter med psykiske lidelser som et aspekt af ulighed i sundhed.  Den første analyse, der udkom 19. januar, viser, at hvis man dykker nærmere ned i, hvordan mennesker med psykisk lidelse bliver behandlet, når de får en somatisk sygdom, finder man en omfattende ulighed i sundhed.  Hvis vi skal reducere overdødeligheden blandt mennesker med psykisk lidelse, er det nødvendigt, at vi bliver klogere på, hvorfor de er...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement