Morten Grønbæk
»Optimal behandling i det somatiske sundhedsvæsen - er noget, som sundhedsvæsenet kan og bør gøre noget ved,« siger Morten Grønbæk, der er formand for fagudvalget i Behandlingsrådet.

Ny Analyse: Mennesker med psykisk lidelse har større risiko for at dø, når de bliver somatisk syge Hvis du har en psykisk lidelse, når du bliver syg med eksempelvis hjertesygdom eller kræft, har du både lavere overlevelseschancer og lavere sandsynlighed for at modtage optimal behandling i sundhedsvæsenet sammenlignet med patienter uden en psykisk lidelse. Det viser tal fra Behandlingsrådet.

Behandlingsrådets ulighedsanalyse for 2022 og 2023 adresserer ulighed i den somatiske behandling af patienter med psykiske lidelser som et aspekt af ulighed i sundhed.  Den første analyse, der udkom 19. januar, viser, at hvis man dykker nærmere ned i, hvordan mennesker med psykisk lidelse bliver behandlet, når de får en somatisk sygdom, finder man en omfattende ulighed i sundhed.  Hvis vi skal reducere overdødeligheden blandt mennesker med psykisk lidelse, er det nødvendigt, at vi bliver klogere på, hvorfor de er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind