Sundhedsplatformen gav fejl i epikriser En fejl i Sundhedsplatformen har betydet, at der er udsendt epikriser til praktiserende læger uden oplysninger om tidsbegrænsede ordinationer.

Region Hovedstaden har rettet en fejl i Sundhedsplatformen, der har resulteret i, at udskrivningspapirer har manglet oplysninger om, hvornår patienter skulle stoppe med f.eks. smertestillende medicin og antibiotika

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Meget af den tidsbegrænsede ordinerede medicin er udleveret efter f.eks. ambulante operationer, hvor hospitalet har sendt patienten hjem med lige præcis det antal piller, som rakte til de få dage, hvor patienten skulle tage eksempelvis smertestillende medicin eller antibiotika.

»De fleste tidsbegrænsede ordinationer er harmløse, men der kan i enkelte tilfælde være en øget risiko for bivirkninger, hvis medicinen gives for længe. Eller der kan være tale om særligt sårbare patienter. Derfor er det vigtigt, at vi får lavet en grundig udredningsproces og vurderer patientens samlede medicinering,« siger Annemarie Hellebek, kvalitetschef i Region Hovedstaden.

Regionens praktiserende læger er orienteret om, at Fælles Medicinkort er retvisende, men at der kan være mangler i epikriser.

Rigshospitalet og Herlev og Gentofte Hospital er sammen med programmet bag Sundhedsplatformen ved at analysere data og gennemgå patienternes journaler for at sikre, at der ikke er sket skade på patienter.

Der er ikke fundet personskader på Rigshospitalet, hvor analysearbejdet om de utilstrækkelige medicinoplsyninger foreløbigt er afsluttet. Heller ikke fra Herlev og Gentofte Hospital har der indtil videre vist sig personskader.

Skriv kommentar