Hanne Rolighed Christensen, ledende overlæge på klinisk farmakologisk afdeling på Bispebjerg-Frederiksberg Hospital, har stået i spidsen for den nationale indsats for at sikre, at alle COVID-19-patienter, der har haft behov for remdesivir-behandling, også har fået den.

National tværfaglig gruppe har sikret remdesivir til patienter med COVID-19 Et hurtigt etableret, nationalt multidisciplinært team har med succes sikret, at alle danske COVID-19-patienter, der opfyldte kriterierne for remdesivir-behandling, har fået behandlingen. Medicinen er indtil videre stillet gratis til rådighed af producenten, Gilead.

En hastigt sammensat gruppe af regionale infektionsmedicinere, en lungemediciner, en repræsentant for Region Hovedstadens Apotek og en klinisk farmakolog, har med enkle virkemidler og på tværs af regionerne sikret, at patienter med COVID-19 på tværs af landsdele har fået lige adgang til behandling med det antivirale lægemiddel remdesivir. Derfor har det danske sygehusvæsen til dato kunnet sikre, at alle COVID-19-patienter, der har haft behov for behandling med remdesivir, også har fået behandlingen. Og derfor har infektionsmedicinere og intensivlæger undgået at...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement