»Når vi går sammen og laver store studier, giver det genklang i hele verden«
Foto: Lars Horn

»Når vi går sammen og laver store studier, giver det genklang i hele verden« Anders Perners forskerhold har i kølvandet på den første succes skabt et geografisk vidtforgrenet netværk, hvis medlemmer ikke blot leverer patienter, men i flere tilfælde også tager teten i forsøgene. Aalborg Universitetshospital står f.eks. i spidsen for et projekt om ilt.

Det netværk – Collaboration for Research in Intensive Care (CRIC) – som de oprindelige partnere i 6S-studiet (Scandinavian Starch for Severe Sepsis/Septic Shock) har udviklet sig til, har ikke mange regler. Men en af dem er, at det er baseret på et samarbejde, der levner plads til, at alle kan komme ud i solen og skinne. »Vi er meget inkluderende i den akademiske proces. Vi har publiceret i tidsskrifter med den højeste impact factor, og det giver noget akademisk merit...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind